Печерський суд дозволив арештувати екс-президента Віктора Януковича

Автор: Любава Лисичкіна
21:45 19.05.2022

Печерський районний суд Києва у четвер, 19 травня, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою президенту-втікачу Віктору Януковичу. 

Про це повідомили у офісі Генпрокуратури.
За даними слідства, 23 лютого 2014 року Віктор Янукович перебував на околиці села Урзуф (приблизно 40 км від Маріуполя). Саме звідти, трьома гелікоптерами, що належать ЗС РФ, він незаконно перетнув кордон, взявши із собою щонайменше 20 осіб та виїхав до Анапи Краснодарського краю.
Наразі у цій справі триває досудове розслідування. Раніше Віктору Януковичу оголосили про підозру за ч. 2 ст. 332 ККУ(організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України.
Раніше український суд вже заочно засудив Януковича за державну зраду на 13 років. Захист екс-президента-втікача хотів скасувати цей вирок, однак програв у Верховному суді.
Екс-президент України Віктор Янукович обвинувачується у вчиненні держзради, пособництві представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушенні порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни, тобто злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.
До слова, на оборону України віддали 48 кг золота, вилучені у міністра часів Януковича.

Останні новини