ПЦУ проситиме Кабмін передати їй один з храмів Верхньої Лаври

Автор: Марія Супрун
11:30 24.05.2022

Вчора, 23 травня, в Синодальній залі при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі, відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви. У засіданні взяли участь усі його члени.

Про це повідомляється на сторінці ПЦУ у Facebook. Під час засідання Синоду було прийнято кілька рішень.

Зокрема, враховуючи особливе значення Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, як святині всеукраїнського та світового значення, з метою подолання наслідків неканонічного підпорядкування цього монастиря владі Московського Патріархату, Синод вирішив утворити у складі ПЦУ релігійну організацію «Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра (чоловічий монастир) Української Православної Церкви».

Крім того, вирішено звернутися до Кабміну з клопотанням про передачу одного з храмів Верхньої Лаври та окремих її приміщень у користування Свято-Успенської Києво-Печерської УПЦ (ПЦУ).

Нагадаємо, 12 травня у Лаврі відбувся синод УПЦ Московського патріархату, від якого очікували вихід з-під контролю москви, засудження агресії Росії, або звернення до президента РФ Володимира Путіна із закликом припинити війну. Натомість члени зібрання поскаржились на утиски і на Порошенка.

Останні новини