Пасажирів у візках будуть “підсажувати” у потяги за допомогою підйомників – як ними скористатись

Автор: Галина Ворона
17:59 26.04.2021

"Укрзалізниця" минулоріч придбала 84 підіймальні платформи для людей з інвалідністю, які пересуваються на колісних кріслах. Вони допомагають більш зручно піднятися до вагона, а отже, комфортніше подорожувати залізницею. Щоправда, щоб скористатись "підйомниками", пасажирам доведеться завчасно звертатись за допомогою до працівників залізниці.

Як повідомляє пресслужба перевізника, загалом на більш як 80 вокзалах вже 112 таких платформ, і наразі фахівці аналізують попит на них.

Пасажир на візку може самостійно заїхати на майданчик платформи. Після цього платформа підіймається до рівня вагона, відкидається пандус, і людина заїжджає на своєму візку до вагона. Платформою можна скористатися і для висадки з вагона.

Щоб скористатися такими платформами, потрібно завчасно звернутися безпосередньо до чергового по вокзалу за номером телефону на вокзалі для попереднього замовлення супроводу. Якщо пасажир — особа з інвалідністю — вже прибув на вокзал, можна скористатися копкою виклику, яка розміщена біля приміщення чергового по вокзалу.

Щоб пришвидшити організацію супроводу, залізничники рекомендують завчасно враховувати час до запланованого переміщення.

В “Укрзалізниці” також нагадали, що маломобільні пасажири за потреби можуть отримати допомогу від працівників вокзалу: їм допоможуть сісти в поїзд або перенести багаж.

До слова, на травневі свята “Укрзалізниця” запустить додаткові поїзди: деталі.

Останні новини