Папа Римський Франциск зібрався в Україну

Автор: Володимир Хлєбников
12:56 02.12.2021

Найближчим часом глава католицької церкви Папа Римський Франциск може прибути до України. Першим і поки що останнім Папою Римським, який відвідав Україну, був Іван-Павло II.

Дата візиту Франциска поки що невідома, але він точно відбудеться, повідомив глава української греко-католицької церкви Святослав Шевчук.

У нас хороша новина.  Очікуємо його (Папи Римського, – прим. “ВК”) візит до України. Це ще не оголошено, але ми вже живемо в очікуванні та приготуванні. Це дуже потужний сигнал підтримки нашого народу і нашої держави”, – сказав Шевчук під час Київського Безпекового Форуму.

Він наголосив, що нещодавно спілкувався з понтифіком, і той нібито “цікавився справами України” та дуже переймався “долею простих людей”.

Зауважимо, що Папа Франциск регулярно у своїх промовах порушує “українське питання”. Так, на Великдень 2021 року Папа Римський згадав про війну в Україні. Понтифік закликав запобігти ескалації насильства на сході України. Тоді ж він зазначив, що готовий бути посередником на зустрічі президентів України та Росії Володимира Зеленського та Володимиром Путіним.

Довідка. На сьогодні єдиним головою Католицької церкви, який відвідував Україну, залишається Іван-Павло II. Його візит до Києва і Львова відбувався з 23 по 27 червня 2001 року.

У Львові на зустріч з Папою Римським прийшло близько 2 млн вірян, у Києві – понад 200 тис. Понтифік відслужив чотири служби – дві у латинському, дві у візантійському обряді. На месах були присутні близько 1,6 млн християн.

Останні новини