Пацієнти мають платити, бо в лікарні немає грошей? – НСЗУ звітує про фінансування медустанов Київщини

Автор: Оксана Тупальська
14:27 04.10.2023

Якщо пацієнт прийшов до лікарні та його просять заплатити за послугу, посилаючись на те, що в закладі немає коштів на рахунку – його обманюють. Про це заявляє НСЗУ та звітує про кошти, надані медустановам. Скільки передбачено кожній лікарні Київщини у 2023 році дізнався кореспондент «Великого Києва»

Скільки отримала конкретна медустанова з 96 млрд грн., які у 2023 році було перераховано лікарням країни, можна дізнатися з дашборду.

«НСЗУ закуповує послуги у медзакладів за кошти держбюджету. Для цього НСЗУ укладає договори з лікарнями і щомісяця перераховує гроші на надання безоплатних послуг у рамках Програми медичних гарантій», – повідомляють в Національній службі.

З отриманих звітів можна отримати інформацію про фінансування державних, комунальних та приватних медустанов, а також фахівців, які працюють приватно, як, наприклад, сімейні лікарі. 

Нагадаємо, у міській клінічній лікарні № 4 час широкомасштабної війни відкрили два нових відділення. Для них закупили високотехнологічне обладнання на 75 млн грн. 

Водночас, відомий прийкрив випадок, коли житель Броварів Андрій Острогруд, розповідав, що зголосився довезти лежачого хворого до місцевої лікарні. А після цього мусів возитися 3 години, аби добитися госпіталізації. 

Останні новини