Пацієнтів з Київщини відправили на спецлікування в Європу

Автор: Любава Лисичкіна
04:32 21.08.2022

Нині у складі групи є евакуйовані пацієнти Київщини, Житомирщини та прифронтових територій. Це люди з мінно-вибуховими травмами, які вони отримали внаслідок ворожих обстрілів. Деякі потребують протезування та подальшої реабілітації.

Фото: МОЗ України
Як повідомили у МОЗ України, цього тижня МОЗ та Єврокомісії вдалося евакуювати та транспортувати 44 постраждалих українці на спеціалізоване лікування до Німеччини, Нідерландів, Норвегії та Швеції.
Також у складі групи є онкопацієнти, які потребують продовження спеціалізованого лікування, надання якого в Україні наразі ускладнене через війну.
Спочатку пацієнтів доставили до Львівщини, а звідти, після стабілізації їхнього стану, евакуювали у країни Європи для продовження лікування та реабілітації.
Евакуаційні рейси тривають з перших днів війни. Загалом у рамках співпраці МОЗ та Єврокомісії, за підтримки ВООЗ, уряду Польщі та багатьох міжнародних партнерів вдалося евакуювати спеціалізованим медичним транспортом з різних міст України до закордонних клінік вже понад 1500 українців.
До слова, у Деснянському районі проводять заняття зі спілкування українською мовою.

Останні новини