Отримав вирок чоловік, що намагався пограбувати дітей на Хрещатику, які збирали гроші для ЗСУ

Автор: Галина Ворона
04:28 03.11.2023

Суд виніс вирок 48-річному уродженцю Полтавської області, який намагався пограбувати на Хрещатику дівчинку, що збирала грошу на ЗСУ.

Як розповіли у столичній прокуратурі, зловмисник у вересні минулого року, перебуваючи на вул. Хрещатик, помітив групу підлітків, які, граючи на музичних інструментах, збирали пожертви на підтримку Збройних сил України.

Після виступу діти помістили зібрані кошти у рюкзак 12-річної дівчинки. Чоловік прослідував за дітьми, та наздогнавши дівчинку, схопив її за волосся, повалив на землю та протягнув близько 2 метрів, намагаючись відібрати рюкзак.

Небайдужі перехожі зупинили нападника та затримали до приїзду правоохоронців.

Під час судового розгляду чоловік свою провину в інкримінованому злочині визнав частково. Зокрема він стверджував, що не мав наміру грабувати дитину та застосовувати до неї насильство.

Водночас, усі досліджені в ході судового розгляду докази сторони обвинувачення у своїй сукупності свідчили про прямий намір вчинити цей напад, а покази чоловіка це лише спосіб уникнення відповідальності за інкримінований злочин. За таких обставин, покази обвинуваченого суд визнав неспроможними.

Вироком Шевченківського районного суду м. Києва чоловіка визнано винним в інкримінованому злочині та засуджено до 6 років та 8 місяців позбавлення волі.

Наразі зловмисник перебуває у слідчому ізоляторі. До набрання вироком законної сили, а обраний обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишено без змін.

Читайте також: У Києві судитимуть чоловіка, який пограбував 9-річну дівчинку

Нагадаємо, суд оголосив вирок рецидивісту, який пограбував 11-річного хлопчика у Києві.

Останні новини