Організував торгівлю у СІЗО: продавця боєприпасів викрили у столиці (фото)

Автор: Вікторія Мілюта
00:24 03.10.2023

Внаслідок спільної операції поліцейських та оперативників Київського слідчого ізолятора було викрито продавця боєприпасів.

Про це повідомляє столична поліція.

До правоохоронців Деснянського управління надійшла інформація від співробітників Київського слідчого ізолятора про те, що ув’язнений організував продаж бойових припасів.

У ході досудового розслідування поліцейські провели дві оперативні закупки, аби довести причетність фігуранта до незаконної діяльності.

Читайте також: У військовослужбовця з Київщини виявили арсенал зброї, боєприпасів та міни

«Ми встановили, що 45-річний уродженець Київщини, який наразі відбуває покарання у СІЗО за вчинення крадіжки у сусідньому районі, в минулому році придбав три оборонні осколкові ручні гранати Ф-1, одну гранату РГД-5 та 40 патронів калібру 9х18. Згодом чоловік вирішив продати боєприпаси частинами: наприкінці весни та влітку. Ув’язнений знайшов покупця, який перераховував кошти на банківський рахунок знайомої фігуранта. Ми провели слідчі дії та вилучили речові докази, згідно з висновком експерта – бойові припаси промислового виготовлення», – розповіла начальниця відділення слідчого відділу Деснянського управління поліції Олена Перегудова.

Наразі слідчі встановлюють канал надходження боєприпасів. За скоєний злочин фігуранту загрожує до семи років ув’язнення.

Нагадаємо, нещодавно у Києві викрили чоловіка, який облаштував схрони зброї.

Останні новини