Олег Барна посмертно нагороджений орденом “За мужність”

Автор: Анна Ткаченко
16:05 29.08.2023

Олег Барна разом з бійцями своєї штурмової групи, які загинули під час бойових дій поблизу села Павлівка Донецької області 17 квітня 2023 року, посмертно нагороджені орденами України.

Про це у соцмережах повідомив п’ятий Президент Петро Порошенко

«Наш побратим Олег Барна був відзначений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Заслужену нагороду отримав і його командир Валерій Дорохов, разом з яким вони загинули під час штурму на Донеччині. Удостоєні й воїни 68 бригади, які з ними були в штурмовій групі», – пише Петро Порошенко.

«Наша команда цього вимагала. Для мене це було справою честі. Нас почули. Олег пішов на фронт добровольцем, а загинув як Герой. Його не спинила куля, яку отримав у Маріїнському парку в 2014 році. Тоді ж вперше пішов на фронт. Без жодних вагань повернувся у стрій у 2022, попри інвалідність», – нагадав Порошенко.

«Твоя впертість багатьом не подобалася. А правдивість досі ріже комусь очі. Але ми не забудемо твій подвиг, як і твоїх побратимів, які досі чекають на свої нагороди. Дякую за службу, друже. Вічно памʼятатиму твої історії. Війна забирає найкращих із нас…», – пише п’ятий Президент.

Довідково:
Барна Олег Степанович (нар. 18 квітня 1967, с. Нагірянка) — український громадсько-політичний діяч, правозахисник, педагог, військовослужбовець, сержант Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Народний депутат України 8-го скликання.

Останні новини