Як повідомляє ТСН, більшість виробників не вказують на зефірі відсоток яблучного пюре, який є основою цього продукту. Виробники говорять, що зберігають таємницю приготування, а технологи – що йдеться про небезпечні для здоров’я домішки.
З’ясувалося, що багато виробників не вказують реальний склад зефіру на етикетці. У складі зефіру, у одного бренду, знайшли небезпечну добавку – бензоат натрію. Це неприпустимо, адже це сильний токсин і він вбиває мікрофлору кишечника, майже як отрута для організму.
А в глазурований зефір виробники не соромляться додавати замінник цукру і шоколаду, а так бути не повинно, адже ці складові набагато дешевше звичних.
І найголовнішою проблемою в зефірі виявилася величезна частина цукру, замість фруктового пюре та лимонна кислота.
До слова, Київзоо запрошує дітей і дорослих на гарбузовий тиждень.