Нивки – це не тільки хрущовки! Мікрорайон зафільмували з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

Автор: Любава Лисичкіна
23:45 02.02.2022

Місцевість Нивки відома з 50-х років XIX століття як хутір Фузиківка, заснований заможними селянами із с. Біличі Фузиками. Сьогодні це затишний мікрорайон на правому березі столиці, де більш ніж половина населення - це мешканці хрущовок – ті, хто отримав тут квартири в 1950–1960-х. Крім цього, тут є приватний сектор, де люди так само живуть десятиліттями.

Відео мікрорайону оприлюднили на каналі Kyiv Flights.
Нивки — історична місцевість, житловий масив міста Києва, між Петрівською залізницею і вулицею Данила Щербаківського. Існує також річка Нивка, що протікає по західній околиці Києва (Борщагівка, Святошин, Біличі). З місцевістю Нивка не пов’язана.
Назва — від ниви, що пролягала праворуч від Києво-Брестського шосе. Місцевість Нивки відома з 50-х років XIX століття як хутір Фузиківка, заснований заможними селянами із с. Біличі Фузиками.
Відомо, що до середини ХХ століття забудовані були тільки вулиці Нивська (довгий час Невська), Гончарова і Олександрівська. Після німецько-радянської війни значно розширено приватну забудову, в основному стандартними коттеджами. У 1950-х — 1960-х роках збудовано житловий масив Нивки, в основному з “хрущовок”.
Сьогодні Нивки – це район, де поєднано і сучасні багатоповерхівки, і приватний сектор, і хрущовки. Район бурхливо забудовується.  Крім цього, тут зелено і затишно.

Останні новини