Нова традиція: мешканців Київщини закликають завтра зупинитись на хвилину

Автор: Галина Ворона
19:26 30.09.2023

В неділю 1 жовтня, Україна відзначатиме День захисників та захисниць, о 9 годині ранку відбудеться всеукраїнська акція вдячності та поваги до наших захисників. Центральні площі та вулиці обласних центрів, інших міст на хвилину зупиняться – рух авто та людей сповільниться.

Начальник Київськоі ОВА Руслан Кравченко закликав мешканців Київщини 1 жовтня зупинитися і приєднатися до масштабної хвилини мовчання.

Де б ви не були, зупиніться і вшануйте памʼять полеглих. Тих, завдяки кому ми можемо жити і працювати в незалежній Україні! Тих, хто звільняє країну від російського ворога. Сьогодні ми сплачуємо високу ціну за право існувати та самостійно обирати свій шлях розвитку! Вічна памʼять всім, хто віддав життя за Україну!” – зазначив він.

Зауважимо, започаткування нової традиції в День захисників і захисниць днями анонсував президент Володимир Зеленський. За його словами, традиція зупиняти рух є в низці демократичних країн і має стати традицією для України.

Читайте також: 1 жовтня Україна відзначатиме День захисників і захисниць

Нагадаємо, в Україні з березня 2022 року щоранку о 9:00 триває хвилина мовчання.

Як повідомляв “ВК”, з 1 вересня цього року українці відзначають усі нерухомі свята за новим церковним стилем. Вони змістилися на 13 днів назад. Оскільки захисників і захисниць України вшановували на Покрову, 14 жовтня, то відзначення цього дня також змінилося.

Останні новини