Ніде сховатися: жителі Вишгорода збентежені відсутністю укриттів

Автор: Оксана Тупальська
17:43 25.01.2023

На усе місто Вишгород, де мешкає під час війни понад 30 тисяч жителів, облаштоване лише одне велике бомбосховище. Люди кажуть, що ховаються у тісні підвали, куди вміщається 20 з лишком людей, але і таке задоволення є не у всіх.

Фото: Наслідки ракетного обстрілу Вишгорода наприкінці осені 2022 року

Жителі розповідають – чимало підвальних приміщень зайняті бізнесом, зачинені або завалені непотребом. Це при тому, що російськими обстрілами у місті було знищено та пошкоджено житлові будинки, школи, дитсадки та спортивні установи, та загроза повітряної агресії триває. Проте куди йти, коли лунає повітряна тривога – не знають.

«Фонд захисних споруд цивільного захисту на території Вишгородської громади! Як красиво звучить. Вражає, кожне на 20-50 місць. На місто. І це нормально? Як вони облаштовані? Абсурд», – каже жителька Вишгорода Тетяна Буніна.

Містяни закликають владу зробити хоч щось для їхньої безпеки:

«Чому не зібрати ініціативні групи з мешканців та разом з нашими Державними органами зробити спільні прибирання та ремонтні роботи (косметичні)», – обурюється власниця квартири у будинку на вулиці Набережній Юлія Лантушенко.

Нагадаємо, в 29 листопада минулого року внаслідок ракетного обстрілу Вишгорода загинули вже семеро людей, 30 осіб отримали травми.

Останні новини