Невідомі знищують велосипедну доріжку на проспекті Перемоги

Автор: Галина Ворона
09:21 06.05.2021

Невідомі знищують велосипедну доріжку на проспекті Перемоги, біля ЖК "Сан-Франциско" Saga Real Estate. За час великодніх свят вони розібрали дорожнє огородження та бордюр, частину двосторонньої велосипедної доріжки, смугу газону та почали влаштовувати паркувальну кишеню.

Про це пишуть активісти у спільноті “Київ – велосипедне місто”.

У КП ШЕУ Святошинського району їм повідомили, що жодних дозвільних документів на ці будівельні роботи не видавалося.

Оскільки наразі зафіксовано самочинне будівництво на балансових територіях декількох комунальних підприємств – складено відповідні заяви до Патрульної поліції Києва.

У спільноті нагадують, що ця двостороння велосипедна доріжка згідно з Концепцією розвитку велосипедної інфраструктури, затвердженою Київрадою, є частиною магістрального велосипедного маршруту №5 “Проспект Перемоги – Центр”, влаштована в рамках капітального ремонту проспекту Перемоги у 2016 році. У 2017-2018 під час капремонту шляхопроводу біля станції метро “Нивки” частина велосипедної доріжки шириною 2 метри була виконана мостінням з декоративної бруківки червоного кольору.

Читайте також: Столицею на велосипеді: адреси прокату по районах

До слова, Київ все-таки подовжить Борщагівську лінію швидкісного трамваю до “Палацу спорту”. Разом з трамвайною інфраструктурою прокладатимуть велосипедну.

Останні новини