Технологи “Київхліба” поділилися рецептом хліба, який можна випікати самостійно!
Знадобиться:
- 1 кг борошна (можна в\с, можна частину замінити борошна гречаного, цільнозернового, рисового, житнього, яке є вдома, чи додати висівок 5-10%, якщо є.
- 3 ч.л. солі
- 25 гр дріжджів пресованих (або сухих 1 пакетик)
- 3 – 4 ст. л. олії соняшникової
- 1 – 2 ст л. цукру
- 550 – 600 гр теплої води
Процес
Тісто гарно вимісити, до еластичного стану, щоб не липло до рук та поставити в тепле місце на бродіння на 60 -70 хв. Виброджене тісто поділити на рівномірні шматки.
Якщо є форми для випічки, то тістові шматочки дещо заокруглити та покласти у форми, а якщо немає – шматочки тіста покласти на деко для випікання і залишити на вистоювання на 50-70 хв в теплому місці, щоб тістові заготовки збільшилися в об’ємі ~ 2.5 рази
Випікати при 180 °С протягом 45 хв, або до готовності в залежності від духовки.