Негода у столиці: пошкоджено або повалено понад 780 дерев, усі дороги розчищено, тролейбусну контактну мережу – відновлено

Автор: Галина Ворона
18:55 28.10.2023

У Києві триває ліквідація наслідків негоди. Столичні служби розчищають місця падіння або пошкодження 780 дерев. Наразі проїзд усіма дорогами столиці забезпечено, а тролейбусну контактну мережу відновлено.

Про це повідомляє КМДА.

За даними комунального об’єднання “Київзеленбуд”, негода та шквальний вітер повалив у столиці 294 дерева, 487 – зазнали пошкоджень.

До аварійно-диспетчерської служби “Київзеленбуду” від киян надійшло 97 дзвінків про пошкоджені дерева.  Силами КП УЗН, лісопаркових господарств та аварійно-диспетчерської служби підприємства ліквідовано наслідки пошкодження або падіння 587 дерев.

Рятувальники комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС) “Київська служба порятунку” здійснили 24 виїзди для ліквідації наслідків негоди:  на 11 локаціях прибрали повалені дерева; на 11 – аварійні металеві конструкції; у двох випадках допомога не надавалась.

Фахівці ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Києві відпрацювали 27 виїздів. Із них 15 стосувалися повалених дерев; 6 – аварійних металоконструкцій; у 6 випадках допомога не надавалась.

За інформацією “Київпастранс”, громадський транспорт працює в повному обсязі. Пошкодження тролейбусної мережі, зафіксовані в кількох місцях, відновлено. Усі дороги наразі проїздні, обмежень руху немає.

Ліквідація наслідків негоди триває.

Також через екстремальні погодні умови поривами вітру був пошкоджений найбільший прапор України – попри те, що напередодні його приспустили для збереження цілісності. У міста підготовлене запасне полотнище замість пошкодженого на флагштоку головного прапора України. Його замінять одразу після поліпшення погодних умов.

Читайте також:  Енергетики лагодять знеструмлені мережі на Київщині: скільки родин вже зі світлом

Як відомо, шквальний вітер пошкодив накриття столичного приміського вокзалу, є затримання потягів.  Наразі відомо  про двох загиблих від падіння дерев у Києві. Крім цього, є поламані дерева в області,  на Київщині через вітер пошкоджена 7 351 трансформаторна підстанція.

Останні новини