“Не залишимо в біді”. Київщина готується розмістити мешканців затопленої окупантами Херсонщини

Автор: Галина Ворона
17:24 06.06.2023

Київщина готова прийняти жителів Херсонщини, які вимушені покинути домівки через затоплення територій внаслідок підриву російськими терористами греблі Каховської ГЕС.

Фото: Суспільне Херсон

Про це заявив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Він зазначив, що вже доручив підготувати місця для компактного перебування людей.

Наразі, за словами Руслана Кравченка, готово понад 3000 місць, у тому числі й для маломобільних груп.

Крім того, підготовлені спальники, термоковдри, постільна білизна, розкладачки, посуд тощо. Разом з міжнародними партнерами домовились про надання продуктових наборів.

Російські злочинці продовжують цинічно знищувати українців. І ми не залишимо в біді людей, які евакуюються з небезпечних територій”, – додав очільник Київщини.  

З питаннями щодо розселення можна телефонувати за номером: (099) 510 72 12.

Читайте також: Київське водосховище може затопити місто за 22 хвилини – військові розповіли про захист ГЕС поблизу Вишгорода від обстрілів та ДРГ

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявив, що столиця прийме у табори дітей з Херсона та допоможе мешканцям затоплених територій чим зможе.

Як повідомляв “ВК”, сьогодні вночі окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС. Багато населених пунктів опинилися під загрозою затоплення. У деяких містах є проблеми з подачею води, зокрема у Кривому Розі, Марганці та Нікополі. “ВК” розбирався, чи є загроза для Києва через підрив дамби.

Останні новини