Не склали руки. Мінцифри налаштоване “дотиснути” розмитнення автівок в “Дії”

Автор: Галина Ворона
13:47 18.03.2023

Мінцифри має намір продовжувати боротьбу за розмитнення авто через “Дію”. Наразі готується до реєстрації у парламенті новий відповідний законопроєкт,

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час Business Breakfast “Форбс Україна”.

За його словами, щоб “дотиснути” це питання, автори ініціативи планують залучити громадськість та виносити його обговорення у публічну площину.

Ми точно прийдемо до результату. Зараз переподаємо проєкт. Ми більше контактуватимемо з депутатами, більш публічно порушуватимемо це питання. Ми використовуватимемо всі інструменти, щоб це питання дотиснути“, – пояснив міністр.

Читайте також: В Україні змінився алгоритм отримання водійського посвідчення

Нагадаємо, влітку уряд підтримав законопроєкти про розмитнення легкових автомобілів у “Дії”. Такий механізм має спростити не досить прозорий процес розмитнення автівок: виключити людський фактор, унеможливити корупцію та зберегти кошти й час українцям. Нещодавно навіть з’явився новий калькулятор митного збору. Але Верховна Рада не підтримала анонсовані зміни в законодавство, які б дали можливість швидко і прозоро розмитнювати автівки у смартфоні через додаток. Нардепи не підтримали повернення проектів на повторне перше читання чи на доопрацювання.

Останні новини