Не пішла торгівля. На Столичному ринку знайшли червонокнижних крабів (ФОТО)

Автор: Тетяна Сененко
20:19 23.04.2021

Незаконний продаж осетрів та крабів зафіксували на ринку «Столичний», що розташований на Великій Кільцевій дорозі. Чоловік продавав 2,5 кг осетра російського та 3 кг трав’яного краба, які занесені до Червоної книги України. Торговець не зміг надати рибпатрульним жодних документів, що підтверджували б законність походження риби та членистоногих.

Порушення виявили під час рейду інспектори відділу оперативної роботи Держрибагентства.

За порушення порядку збуту червонокнижної риби та крабів чоловіку загрожує від 1 700 до 3 655 гривень штрафу з конфіскацією делікатесів. До рішення суду їх залишили у продавця на відповідальне зберігання.

В Україні заборонено ловити та продавати червонокнижних осетрів і крабів, крім вирощених у спеціалізованих господарствах. Про що, звісно, повинні свідчити відповідні документи.

Трав’яний краб зустрічається у прибережній зоні усіх морів Середземноморського басейну, зокрема у Чорному та Азовському. Цей всеїдний членистоногий постійно бігає по морських пляжах у пошуках здобичі.

До слова, раніше браконьєрські знаряддя виявили біля села Толокунь Вишгородського району. У сітки потрапили 24 рибини, зокрема чималі окуні. Всіх їх випустили назад до водойми. Київські рибпатрульні склали акт безгосподарського майна.

Останні новини