Не бійтесь експериментувати: 5 спецій, які додадуть нових смаків ранковій каві

Автор: Галина Ворона
17:56 15.02

Для багатьох кава — обов’язковий ранковий ритуал, без якого день не вважається офіційно розпочатим. Покращити та урізноманітнити смак улюбленого напою можуть п’ять спецій.

Про них розповів Євген Клопотенко.

Кориця

Найочевидніша спеція, яку можна додати до кави це звісно кориця. Лише невелика кількість цієї меленої спеції може підсилити аромат та смак будь-якого напою. Але крім насиченого смаку та аромату, кориця багато антиоксидантами, які зміцнюють нашу імунну систему, а також можуть сприяти зниженню рівня “поганого” холестерину “ЛПНЩ”, регулювати рівень цукру в крові та боротися з запаленнями.

Мускатний горіх

Мускатний горіх вирізняється м’якими землистими нотками, ледь солодкавим смаком та приємною пікантністю. Не такий активний як кориця, він додасть каві приємного аромату та посмаку. Поекспериментуйте з кількістю тертого мускатного горіха, щоб знайти ідеальні пропорції саме для свого горнятка кави.

Кардамон

Вважається, що багатий важливими мікроелементами кардамон, здатен покращити кровообіг та допомагає травленню, знижуючи газоутворення в шлунку. Звісно дрібка цієї спеції навряд чи стане панацеєю від хвороб, зате перетворить звичайну ранкову каву на по-справжньому вишуканий напій.

М’ята

Для відчуття свіжості та підняття настрою додайте до своєї кави кілька листочків свіжої м’яти. Особливо актуальною така кава буде в обідню перерву або після довго робочого дня. Чарівний аромат м’яти додасть трохи бадьорості та допоможе освіжити розум.

Мелений перець чилі

Любителів пікантності та гострих відчуттів можуть додати до кави дрібку меленого перцю чилі. Неочікувано, але відчуття тепла після вживання чилі може допомогти краще відчути оригінальний смак кави. Крім того, перець чилі містить капсаїцин, який забезпечує природний заряд енергії та покращує розумову концентрацію та має підбадьорливий ефект.

Читайте також: Корисна страва за 10 хвилин: здивуйте рідних закускою із варених кабачків з вершковим маслом

Раніше ми розповідали корисні властивості кукурудзяного крохмалю, про які ви могли не знати. Наприклад, його можна використовувати замість яєць і плямовивідника.

Останні новини