Навіщо полізли? Люди скандального Хржановського таки почали розкопки у Бабиному Яру і знайшли там кістки

14:56 25.12.2020

Сьогодні, в день католицького Різдва, ініціатори російського проєкту меморіального комплексу "Бабин Яр" розпочали розкопки на Кирилівському православному кладовищі та наткнулись там на залишки старих поховань.

Про це повідомив виконавчий віце-президент Конгресу національних громад України Йосиф Зісельс.

По інформації наших спостерігачів, вже в перші години розкопок, знайдені кістки з минулих поховань. Що буде тепер? Або вони намагатимуться приховати ці знахідки або з метою зберегти обличчя скажуть, що тепер зрозуміло, що тут будувати не можна”, – розповідає Йосип Зісельс.

За його словами, кістки поклали на біле простирадло, а згодом кинули у купу сміття.

Також на сторінці громадського діяча з’явилось відео з місця подій, де засвітились виконавці розкопок. Схоже, що на ділянці працює група із 10-12 людей: робітники безпосередньо копають землю, а решта стоїть поодаль та спостерігає за процесом.

На відео помітно, як один із “контролерів” посміхається, крокуючи місцями поховань жертв тієї епохи.

Згодом директор Меморіального центру “Бабин Яр” Максим Яковер заявив у Facebook, що два фрагменти людського черепа знайшли на глибині до 1 м. Офіційний звіт очільник проєкту представить суспільству у неділю, 27 грудня.

 

Нагадаємо, що Офіс президента України дозволив російським авторам меморіалу “Бабиного Яру” почати будівництво поминальної синагоги на землі Кирилівського православного кладовища.

У зв’язку з цим українські євреї почали збирання протестних підписів проти нової наруги над історією народів. Вони звернулися до громадянського суспільства з закликом захистити православний цвинтар від будівництва, яке загрожує міжнаціональним та міжконфесійним конфліктом в Україні.

Останні новини