Нардепу Дубінському обирають запобіжний захід у київському суді

11:25 10.08.2023

Зранку 10 серпня у Печерському районному суді почали обирати запобіжний захід народному депутатові Олександру Дубінському. Його підозрюють у службовому підробленні документів для виїзду за кордон.

Про це повідомляє “Вечірній Київ”.

Нагадаємо, за даними слідства, народний обранець поїхав за межі нашої держави під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу. При цьому батько нардепа виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно — без фактичного супроводу парламентаря.

Крім того, правоохоронці розслідують факти підписання народним депутатом офіційних документів під час його перебування за межами України, що може свідчити про їх підроблення.

Проти нього відкрили провадження за двома статтями:

  • службове підроблення;
  • несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї за попередньою змовою групою осіб.

Зазначимо, у березні цього року депутата Олександра Дубінського виключили з пропрезидентської партії «Слуга народу». Раніше він потрапив під санкції США і його вигнали з фракції «Слуги народу» та позбавили керівних посад. Як повідомили у самій партії, Дубінського виключили «за порушення статуту та непокору керівним органам партії».

Останні новини