Найпоширеніші питання про вакцинацію: у КМДА поінформували, де шукати відповіді

Автор: Анна Ткаченко
04:28 04.11.2023

Кияни можуть проконсультуватися з експертами-медиками в онлайн-форматі та отримати докладні відповіді на будь-які питання щодо щеплення і вакцинації.

Про це нагадали у пресслужбі КМДА.

“В Україні з квітня цього року працює Національний портал з імунізації. Це перший у країні інформаційний ресурс, де медичні працівники та громадськість можуть знайти вичерпну інформацію щодо імунізації”, — йдеться у повідомлені.

Зазначається, що портал містить інформацію про інфекційні хвороби, перелік пунктів вакцинації, календар щеплень та рекомендації щодо вакцинації для різних груп населення, роз’яснення щодо нормативно-правової бази у сфері імунізації.

Окрім того, користувачі порталу в розділі “Навчання, події” можуть ознайомитися з актуальною інформацією про офлайн- і онлайн-курси, а також про заходи за темою імунопрофілактики для медичних працівників і громадськості.

Довідково.

Національний портал з імунізації створений у межах проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», що виконується організацією «Пакт» у партнерстві зі Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я (Swiss TPH), Оверсіз Стратіджик Консалтінг (OSC), Європейським інститутом політики громадського здоров’я – ЄІПГЗ та за участю шкіл громадського здоров’я Університету Темпл, Університету Дрексель та Федерації охорони здоров’я Філадельфії (Temple/Drexel/HFP), а також громадської спілки «Коаліція за Вакцинацію» на підтримку Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я України.

Останні новини