Над центром Києва пролетів прапор Казахстану (ФОТО)

Автор: Володимир Хлєбников
10:59 09.01.2022

В небо над Києвом запустили величезний прапор Казахстану, де продовжуються кровопролитні зіткнення. Прапор підняли у повітря біля Жовтневого палацу в центрі столиці.

Перформанс 8 січня провела організації Dronarium.

Ми підняли над центром Києва прапор Казахстану. Ми хочемо привернути увагу громадськості до трагічних подій, що відбуваються в Казахстані, та підтримати народ цієї країни у цю скрутну хвилину. Казахи вийшли на мирну боротьбу за свої соціально-економічні права. Внаслідок ескалації події скотилися до відкритого протистояння народних мас із силовиками, жертвами яких стали, за офіційними даними, десятки людей, а не за офіційними – значно більше“, – йдеться у повідомленні.

В організації нагадали, що президент Казахстану закликав на територію країни сили Росії “під виглядом миротворчої операції, яка більше схожа на каральну операцію та ризикує перерости в окупацію країни“.

Ми сподіваємося, що народу Казахстану вистачить мудрості та сил мирним шляхом відстояти свої права та не втратити свою країну“, – додали організатори акції.

Нагадаємо, 2 січня в місті Жанаозені (Мангістауська область на заході Казахстану) розпочались масові мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Згодом вони переросли в масові протести по всій країні. Їхні учасники виступили з економічними та політичними вимогами.

Читайте також: МЗС оприлюднив інструкцію для українців, які знаходяться в Казахстані

4 січня в Алмати сталися сутички протестувальників із силовиками. Президент країни Касим-Жомарт Токаєв оголосив режим надзвичайного стану на період до 19 січня та комендантську годину. Вранці 5 січня уряд Казахстану було відправлено у відставку. Того ж дня Токаєв звернувся до держав-членів Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) по допомогу у придушенні протестів і заявив про “терористичну загрозу”.

Останні новини