Начальник поліції Київщини розповів про рівень злочинності в регіоні

20:07 28.09.2022

Протягом останніх шести місяців криміногенна ситуація в Київській області змінилася: злочинів, у тому числі майнових, стало менше на 15%.

Про це розповів начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Він констатує загальне зменшення кількості злочинів, посилаючись на статистичні дані.

Якщо брати Київську область, це начебто не дуже багато — 15%. Але тут треба звернути увагу на те, що саме майнових злочинів (це 60 % від загальної структури злочинності) стало значно менше. Наприклад, крадіжок — майже вдвічі, грабежів — утричі, розбійних нападів — майже в чотири рази“, – цитує слова Нєбитова «Київщини 24/7».

Читайте також: Взимку слід чекати на гостей з Білорусі, РФ готує удар по Києву – військовий експерт

Зменшення кількості злочинів він пов’язує, що “війна згуртувала“.

По-друге, це пов’язано із підвищенням кількості блокпостів і взагалі нарядів сил безпеки. Якщо ми до повномасштабної війни починали із 68 нарядів груп реагування патрульної поліції, то зараз їх заступає кожен день — понад 80. Це можна побачити з протоколів затримання людей за керування автівками напідпитку. За вихідні дні ми затримуємо до 100 автівок“, – додав начальник поліції Київщини.

Раніше “ВК” писав, що в селі Гнідин Бориспільського району Київщини кримінальне тріо намагалося спалити будинок через нібито заборгованість власниці. Тепер злочинцям загрожує тривале ув’язнення.

Останні новини