На Зоологічній збудують новий медичний центр

Автор: Галина Ворона
14:12 13.05.2021

Київській міській клінічній лікарні №14 дозволили знести застарілі нежитлові будівлі, які належать до комунальної власності, та почати підготовку інвестиційного конкурсу. Він передбачає будівництво на місці знесених об’єктів нового медцентру із палатним відділенням, амбулаторно-поліклінічним закладом, пунктом швидкої допомоги та паркінгом на 49 м/місць.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні депутати Київради, повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Як зазначається, будівлі будуть зносити виключно після визначення переможця інвестиційного конкурсу, укладення з ним договору та відшкодування інвестором вартості будівель і споруд, які підлягають знесенню.

На сьогодні на території Київської міської клінічної лікарні № 14 розташовані, зокрема, 8 нежитлових будівель загальною площею 2482 кв. м: котельня, пральня, харчоблок, гараж, патолого-гістологічний корпус, овочесховище, газорозподільчий пункт та складське приміщення. Об’єкти закріплені за КМКЛ № 14 на праві оперативного управління та не використовуються за призначенням із 2000 року. Більшість із них побудовані у 1937 році.

Орієнтовна площа земельної ділянки, на якій передбачається реалізація інвестиційного проекту – 1,2 га.

Згідно з попередніми передпроєктними пропозиціями, на місці знесених об’єктів буде збудовано новий медичний центр із палатним відділенням, амбулаторно-поліклінічний заклад, пункт швидкої допомоги та паркінг на 49 м/місць.

Зобов’язання майбутнього інвестора визначатимуться на етапі формування пропозицій до умов відповідного інвестиційного конкурсу, які в установленому порядку розглядатиме постійно діюча конкурсна комісія із залучення інвесторів.

Організацію інвестиційного конкурсу із залучення інвестора до будівництва приватного медичного центру на вул. Зоологічній, 3 у Шевченківському районі столиці покладено на Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Нагадаємо, Київрада просить Раду і Кабмін вирішити питання обліку пам’яток культури, яке вже кілька років гальмує Мінкульт.

Останні новини