1. Харчуйтесь легко
Якщо ви звикли до ситного м’ясця з кабанчика на обід – робили вірно, бо це дозволяє відчувати себе ситими до вечора та не під’їдати солодощами. Однак таке правило не працює у спекотну погоду – бо важка їжа забере у вас сили і вже через пів години після смачної трапези будете почувати себе як оселедець в бочці. Краще попийте води з м’ятою та лимоном, з’їжте фруктів, які підвищують рівень цукру. Добрим на обід буде фруктовий мікс з винограду та ананасів, а також легка вівсяна кашка.
2. Знайдіть доступні методи провітрювання
Чи користуватися кондиціонерами під час віялових відключень – вибирати вам. Однак є простіші способи отримання прохолоди – як легкий настільний вентилятор, який живиться від павербенків, вологі серветки з тканини витирати руки, а ще – наберіть холодної води у велику банку чи вазу (цього разу без квітів).
3. Робіть перерви між виснажливою працею
Щоб уже у перший день тижня ваш мозок не закипів, виходьте щогодини принаймні на 5 хвилин на балкон чи в двір у затишок дерев. Краще зробіть декілька дрібних завдань, аніж одне потужне та велике. Бо банально можете до вечора забути, що вранці робили у вашій великій доповіді чи точних підрахунках. Зробив-здав-забув щогодини – найкращий метод досягнення продуктивності в спеку.
Читайте також: Тиждень у Києві розпочнеться з небувалої спеки
4. Замість музики в навушниках слухайте шум дерев
Це дозволить вам не лише відчути себе частинкою природи, яка не образить своїх, але і допоможе менше втомитися від додаткового штучного шуму.
5. Одягайтеся зручно
Сьогодні не той день, щоб демонструвати колегам плаття-міні, яке обтягує фігуру або штані, що облягають. Вдягніть широку сорочку чи блузку, або ж сукню, що майже не торкаються тіла. В ідеалі – підібрати одяг на 2 розміри більший. Оверсайз у спеку – це про комфорт. А гарними та спокусливими побудете наступного разу – коли спека спаде до +21.