На Січових Стрільців нова схема дорожнього руху: смуги для транспорту “схудли”, зате з’явились велосмуги

Автор: Галина Ворона
14:36 02.11.2021

На вулиці Січових Стрільців відібрали у автомобілістів частину дороги, де зазвичай паркували автівки, і зробили там велосипедні смуги. Рух вулицею організували таким чином, щоб подолати затори, які стали тут звичним явищем,

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

При цьому, за його словами, автомобілісти і надалі мають по дві смуги у кожному напрямку, але ширину смуг руху звузили із 3,75 м до нормативних 3 м та додали півтораметрову велосипедну смугу у правих крайніх смугах, тож тепер тут немає місця для паркування автомобілів.

Тож тепер для руху працюватиме не одна смуга, як раніше, а обидві”, – зазначив чиновник.

Також на вул. Січових Стрільців з’явилась коробчаста розмітка, яка більше впорядкує рух на перехрестях цієї вулиці з вул. Обсерваторною, вул. Некрасівською та Кудрявським спуском.

Нова велосипедна інфраструктура на Січових Стрільців невдовзі поєднається із наявною на вулицях Ярославів Вал, Рейтарській та Великій Житомирській. Крім того, нові велосмуги є частиною майбутніх магістральних веломаршрутів “Куренівка-Центр” та “Нивки-Центр”.

Читайте також: Зменшення заторів завдяки дорожній розмітці – рух на 8 столичних перехрестях стане більш впорядкованим

Нагадаємо, на вулиці Солом’янській також змінили організацію руху, запровадивши смуги для велосипедистів, автобусів та автівок:  (ФОТО).

Останні новини