На Русанівці знесуть стару поліклініку. Що буде на її місці?

16:13 31.07.2020

Депутати Київради погодили знесення аварійної будівлі на бульварі Ігоря Шамо, 15-А у Дніпровському районі. Таке рішення є принциповою згодою Київради на підготовку до реалізації тут нового проєкту.

Як повідомляє Київрада, йдеться про будівництво нового медичного центру з обов’язковою первинною ланкою. Наразі на цьому місці знаходиться занедбана поліклініка, яку не ремонтували з 1965 року. Будівля не функціонує, відключені інженерні мережі, тепло-, водо- та електропостачання. 

За висновком фахівців, приміщення поліклініки зношене на 64%.  Об’єкт перебуває в аварійному стані та непридатний для використання. Саме тому місто планує знести цю будівлю, а на її місці побудувати сучасний 4-поверховий медичний заклад, оснащений новітньою медичною технікою. До реалізації цього проекту місто залучатиме інвесторів”, – розповів депутат Київради Андрій Странніков.

Він наголосив, що реалізація цього інвестиційного проєкту спрямована на розширення мережі лікарень Києва і надання киянам якісних медичних послуг із застосуванням новітніх технологій у галузі медицини. Також завдяки проєкту будуть створені нові робочі місця.

Читайте також: Де в Києві жити добре: ревізія мікрорайону на Виноградарі – репортаж

Нагадаємо, на Троєщині з’явиться нова довгоочікувана багатопрофільна лікарня. Нещодавно департамент містобудування та архітектури КМДА видав на цей об’єкт містобудівні умови та обмеження.

 

Останні новини