На платформах найбільш завантажених станцій метро встановлять ще 19 дефібриляторів

13:22 24.12.2020

Київський метрополітен провів тендер на закупівлю дефібриляторів - приладів для надання екстреної допомоги при раптовому порушенні ритму серця. Незабаром їх встановлять на 19 найзавантаженіших станціях столичного метрополітену.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці “Реаніметро”.

22 грудня команда “РеаніМетро” разом з Департаментом транспортної інфраструктури КМДА, працівниками метро та незалежними експертами приймали дефібрилятори від постачальника компанії Rhythm.

Попереду підписання акту прийому або рекламації. Згодом дефібрилятори встановлять у загальному доступі на 19 найзавантаженіших станціях метро.

До слова, пристрої від китайського виробника, але надаватимуть голосові інструкції українською мовою.

Нагадаємо, наприкінці травня цього року в київському метрополітені з’явились перші автоматичні дефібрилятори за підтримки Центру громадського здоров’я. Але у пасажирів не було доступу до апаратів – вони знаходились лише у касових залах (52 шт), а принести дефібрилятор з вестибюлю на платформу займає забагато часу.

Проєкт  “Реаніметро”, який переміг на Громадському бюджеті, ініціював закупівлю ще 19 дефібриляторів, але  їх вже розмістять саме на платформах станцій – поближче до пасажирів.

Однак, автори ініціативи “Реаніметро” зіткнулися з певними складнощами у реалізації свого наміру. Ось такий коментар з’явився під дописом через два дні після його публікації:

Залишається сподіватись, що активісти пройдуть усі необхідні перевірки та без перешкод доведуть добру справу до кінця.

Читайте також: Як працюватиме метро Києва під час локдауну в січні

Останні новини