На озері у Голосіївському парку з’явився качиний будиночок

Автор: Галина Ворона
07:27 27.07.2022

Качки, що мешкають на озері у Голосіївському парку імені Максима Рильського, обзавелися власною нерухомістю. Для птахів встановили будиночок, де вони зможуть зимувати.

Про це розповіли у “Киїзеленбуді”

За словами комунальників, будиночок встановили на одній із водойм каскаду Оріхуватських ставків, де качки вже “прописалися” давно. Навіть взимку вони лишаються у парку – водойма не замерзає повністю.

Виготовлений майстрами КП “ЛПГ “Конча-Заспа” будиночок стане надійним прихистком для тутешніх птахів, впевнені озеленювачі.

Киянам тим часом нагадують, що орнітологи просять не підгодовувати диких птахів, оскільки в теплу пору року качки чи лебеді самостійно потім не шукатимуть їжу.

Крім того, пернатим можна зашкодити. Категорично заборонено кидати їм хліб та хлібобулочні вироби, продукти з магазинів, в тому числі, й крупи.

Якщо є непереборне бажання погодувати птахів, максимум, що можна – це насипати вздовж кромки води суміш із цільного зерна (пшениці, кукурудзи, ячменю чи вівса) або покласти подрібнені овочі. Біля озера розміщені відповідні інформаційні таблички.

Читайте також: На Київщині із занедбаного гнізда врятували лелеку

Нагадаємо, нещодавно качині будиночки повернулись після ремонту на озеро Лебедине.

Останні новини