На лівому березі готують до опалювального сезону теплоджерело, яке обслуговує три мікрорайони

Автор: Галина Ворона
18:11 04.09.2023

Щоб забезпечити стале проходження опалювального сезону 2023/2024, Київтеплоенерго проводить комплексну підготовку станції теплопостачання на Лівому березі. Вона забезпечує централізованим опаленням та гарячою водою близько 700 будівель — понад 300 житлових будинків, 300 відомств та близько 30 навчальних закладів Позняків, Осокорків та Харківського масиву.

Про це повідомляється у Телеграм-каналі “Київтеплоенерго”. 

Наразі на теплоджерелі триває капітальний ремонт насоса хімочищеної води. Він перекачує великі обсяги води для підготовки теплоносія.

Також на теплоджерелі повністю замінять трубопровід води підживлення теплової мережі. А стару запірну арматуру — на обладнання від провідних європейських виробників.

Триває очищення солевих ям для реагенту, необхідного для регенерації фільтрів очищення і помʼякшення води для підживлення тепломережі.

Загалом у ході підготовки до наступного опалювального сезону на всіх теплоджерелах Києва проводять діагностику, ремонт і налагодження водогрійних котлів та допоміжного обладнання. Перевіряється стан інженерних мереж, димових труб, насосного та іншого обладнання, яке відповідає за генерацію та транспортування тепла до осель киян“, – додали у компанії.

Читайте також: 10 аварій за рік: на Куренівці відремонтували трубопровід, від якого залежить тепло в будинках усього мікрорайону

Нагадаємо, у столиці перевірили готовність до зими вже понад 90% тепломереж.

Останні новини