На Київщині водій вантажівки під наркотиками пропонував патрульним хабар

Автор: Володимир Хлєбников
17:59 28.12.2021

Правоохоронці Київщини затримали водія вантажівки з ознаками наркотичного сп‘яніння, який пропонував патрульним в селі Чайки хабар.

Про це 28 грудня повідомила пресслужба Поліції Київської області.

Подія сталася 27 грудня опівдні на 19 км автодороги Київ — Чоп. Інспектори зупинили вантажівку Daf, водій якого перевозив небезпечний вантаж.

Під час спілкування з 35-річним керманичем поліцейські помітили у нього явні ознаки наркотичного сп‘яніння. Інспектори запропонували йому пройти огляд на стан сп‘яніння у медичному закладі, однак чоловік відмовився, натомість запропонував їм хабаря. Патрульні неодноразово попереджали керманича про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди службовим особам, але чоловік наполягав на своєму, збільшуючи пропоновану суму“, – йдеться у повідомленні.

Інспектори склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп‘яніння) КУпАП та викликали слідчо-оперативну групу.

Що саме перевозив водій, не повідомляється. Судячи з фото, вантаж – вогненебезпечний.

Довідка. Згідно зі ст. 369 ККУ за пропозицію або надання хабаря настає кримінальна відповідальність та карається штрафом від 8500 до 12750 гривень або обмеженням волі на строк від 2-х до 4-х років, або позбавленням волі на той самий строк.

Читайте також: На проспекті Свободи водій тролейбусу під наркотиками віз пасажирів

Останні новини