На Київщині створюють додаткові місця для розміщення вимушених переселенців

Автор: Галина Ворона
23:23 22.07.2023

Київщина прийняла 334 тис. внутрішньо переміщених осіб зі всіх областей, де точаться бойові дії. Наразі в регіоні приділяють увагу прихистку людей із Херсонщини, які постраждали внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. Також область приймає людей із прикордонних зон Сумщини.

Про це розповів директор Департаменту соціального захисту населення Київської ОВА Ігор Мещан на брифінгу, присвяченому темі підтримки вимушених переселенців.

За словами посадовця, на Київщині розгорнуто 17 модульних місць компактного проживання. Це найбільша кількість з усіх регіонів.

Зараз вводять у дію ще одне модульне містечко, розраховане на велику кількість осіб.

Крім того, розгорнуто 96 місць компактного проживання, здебільшого вони розташовані на території комунальної власності. Це обласні інтернатні заклади, лікарні, які не використовуються в повній потужності, вивільнені після реформування гуртожитки системи профтехосвіти.

На Київщині розроблена та прийнята обласна Комплексна програма підтримки ВПО. Наразі нами визначені об’єкти, які будуть реконструйовані для створення капітального соціального житла для вимушених переселенців, – наголосив директор Департаменту.

Читайте також: Скільки ще переселенців може прийняти Київ: Кличко розповів

Нагадаємо, у 2023 році Київ виплатить матеріальну допомогу понад мільйону киян і внутрішньо переміщених осіб. На ці виплати у міській цільовій програмі “Турбота. Назустріч киянам” перебачено близько 2 мільярдів гривень.

Останні новини