На Київщині переселенці можуть отримати безкоштовну оселю у “Містечку Хансена”

Автор: Любава Лисичкіна
18:54 23.02

Житло надається на 5 років, взяти участь у програмі можуть українці, які залишились без домівок внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ.

 Як повідомляється, у січні 10 родин переселенців вже отримали тимчасове житло. Це п’ять сімей поліцейських із Херсонщини, Донеччини та Луганщини, які втратили дім. Дехто з новоселів, яким надали оселю, втрачали власні домівки двічі.

 Що це за житло і де

 Це житло, яке надається у безкоштовне користування до 5 років на території Софіївської Борщагівки, села Тарасівка (Боярська територіальна громада).

А також будинки для самотніх ВПО похилого віку у селі Колонщина (Макарівська територіальна громада) та в селі Любимівка.

Самотні українці проживають у квартирах-студіях, де є все необхідне, а подружжям надають двокімнатні «апартаменти».

Водночас літні люди з обмеженими можливостями, які змушені користуватися візками, мають зручний інклюзивний простір з пандусами, спеціальними поручнями і розширеними дверима. Але не минулося й без своєрідних проблем.

Засновником проєкту “Містечко Хансена” є американець Делл Лой Хансен. Завдяки ініціативі вже кілька сотень сімей, які втратили житло через війну, отримали прихисток.

Як отримати

Для отримання житла ВПО потрібно:

  • заповнити анкету.
  • переселенці мають надати максимально повну інформацію про кожного члена родини та вказати дохід.

Пріоритет надаватимуть тим, хто опинився у складних життєвих обставинах; родинам, у складі яких є ветерани війни, військовополонені, люди з інвалідністю, які потребують спеціалізованого лікування.

Хто визначає тих ВПО, кому нададуть житло

Порядок заселення визначає Американський благодійний фонд “До України з Любов’ю”.
 

Нагадаємо, у передмісті стартував безкоштовний терапевтичний проєкт для дітей “Хібукі-терапія”.

Останні новини