На Київщині дитбудинок лишився без продуктів харчування та з ледь теплими батареями

Автор: Любава Лисичкіна
10:42 28.10.2023

Все через те, що депутати Калитянської селищної ради з травня не можуть проголосувати за перерозподіл коштів, необхідних для належного функціонування закладу. Найчастіше немає кворуму.

Фото: ілюстративне
Як повідомили в Офісі Омбудсмана України, у такій ситуації опинився Дитячий будинок «Надія», що в с. Мокрець на Київщині. Там виховуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти, які перебувають у складних життєвих обставинах.
Через брак фінансування, адміністрація закладу не має змоги не лише вчасно виплачувати співробітникам заробітну плату, платити за комунальні послуги, розпочати опалювальний сезон, а й закупити для дітей товари першої необхідності.
Заборгованість лише за харчування становить 140 000 грн за п’ять місяців. Якщо її не погасити найближчим часом, можуть припинити постачання продуктів. Загальна ж сума боргу закладу за різними статтями витрат з травня по вересень – майже 505 592 грн.
Директор дитбудинку звертався у вересні з офіційними листами до Начальника відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Калитянської селищної ради. Проте питання досі не вирішили.

Останні новини