На Київщині активісти знесли пам’ятник НКВСникам (ФОТО, ВІДЕО)

Автор: Володимир Хлєбников
16:53 27.11.2021

В селі Калинівка під Києвом активісти знесли пам'ятник працівникам НКВС, який  довгий час "переховувався" від декомунізації.

Великий гранітний камінь був повалений 27 листопада, у День пам’яті жертв Голодомору, повідомив громадський активіст Роман Ратушний.

На відео, яке він оприлюднив у своєму Facebook, видно, що група молодих людей зібралася біля пам’ятника чекістам, який покривали написи “смерть катам” і “Гонор”. Потім кузовом вантажівки брилу зіштовхнули з постаменту.

В день пам’яті жертв Голодомору ми та інші небайдужі громадяни вирішили, що пора знести пам‘ятник катам НКВС“, – прокоментував у Facebook лідер молодіжного руху “Гонор” Сергій Філімонов.

За словами активіста Сергія Стерненка, біля пам’ятника був виявлений вінок від Нацгвардії.

Любителі радянських окупантів з поліції вже намагаються переслідувати декомунізаторів. Але небайдужим нема чого боятися, тому що вони на своїй землі виконали вимоги закону, знищивши пам’ятник катам“, – написав він у Facebook.

Пам’ятник працівникам НКВС (Народний комісаріат внутрішніх справ СРСР) в селищі Калинівка був встановлений в 1966 році “на честь чекістів і робітників, загиблих в боях за оборону Києва”. Його встановили на вулиці Чекістів, яку потім перейменували на Чернігівську.

Читайте також: У Києві з’явився пам’ятник Бандері (ФОТО)

Останні новини