На благодійному аукціоні у Києві розіграють ексклюзивні ялинкові прикраси із головним символом столиці

Автор: Галина Ворона
14:15 05.12.2023

Музей Києва разом з українським виробником ялинкових прикрас виготовили унікальні ялинкові прикраси, які вже зовсім скоро розіграють на благодійному аукціоні на допомогу Збройним силам України.

Про це повідомляє Музей Києва. 

Іграшка, що має символічну назву “Небесний охоронець”, виготовлена зі скла у формі Архангела Михаїла – войовничого ангела, до якого мешканці столиці звертались по допомогу у часи випробувань та просили його покровительства.

Ялинкова прикраса повністю ручної роботи, де кожна деталь продумана і розписана художником. Зображенню Архангела Михаїла на прикрасі надали ще більше сенсів, “подарувавши” йому ще одні крила, якими він накриває не лише Київ та Україну, а й увесь світ від пітьми.

Головна ідея цієї іграшки – представити головний символ нашого міста Архангела Михаїла, який з ХVIII ст. був розміщений на будівлі Київського магістрату, а тепер є центральним експонатом Музею історії міста Києва. Саме Архангел Михаїл завжди був покровителем Києва і у важкий для України час війни ми знову звертаємось до нього за захистом та просимо якнайшвидшої Перемоги”, – каже гендиректорка Музею історії міста Києва Діана Попова.

За її словами, саме тому для аукціону виготовили 24 екземпляри “Небесного охоронця” з вірою в те, що перемога настане вже у прийдешньому році.

Читайте також: Прикраси до Різдва і Нового року від флористів-волонтерів: у Ботсаду Гришка влаштують благодійну виставку 

Нагадаємо, у Київ вперше завітає фестиваль ілюмінації Lights&Dreams.

Останні новини