На Березняках завдяки активним жителям з’явився катальповий гай

Автор: Галина Ворона
22:53 13.11.2021

Мешканці столичних Березняків, які виростили у місцевому озері неймовірний сад німфей, продовжують фонтанувати ідеями для покращення району. Своїми ініціативами вони одночасно і надихають, і показують приклад, як треба любити своє місто.

Як розповідається на Facebook-сторінці місцевої спільноти, відтепер на Березняках є катальповий гай – перший у столиці.

Він розташувався у парку на березі того самого озера Тельбин, де влітку квітнуть німфеї.

Розпочалось все з ініціативи одного місцевого мешканця, якого підтримали однодумці та комунальники з КП УЗН Дніпровського району. 

Спочатку біля озера висадили 5 крупномірних катальп, згодом ще декілька. Так за кілька днів біля озера виріс цілий гай, який даруватиме влітку затінок та насичуватиме повітря неймовірним ароматом.

Катальпа – це листопадне дерево примітне дуже великим серцеподібним листям, красивими ароматними квітками, а також своєрідними плодами, що нагадують довгі вузькі стручки. Таке дерево неможливо не помітити у ландшафті. Особливо чудово воно виглядає влітку під час цвітіння, із середини червня або на початку липня. Дивовижної форми квітки, зібрані у великі пірамідальні суцвіття, випромінюють ніжний, добре відчутний аромат. Звисаючі плоди зберігаються на дереві майже всю зиму і надають дереву оригінальності.

Читайте також: На Березняках почали ремонтувати важливу автомагістраль – рух обмежили до 20 грудня 

Нагадаємо, березняківці виростили в озері Тельбин неймовірний “сад” німфей.

Останні новини