На березі Дніпра народжується новий парк із незвичайною набережною

Автор: Галина Ворона
16:25 19.11.2021

Біля затоки Берковщина на Позняках триває будівництво парку "Прибережний", який стане окрасою Дарницького району. Першу чергу парку мають завершити до кінця 2021 року.

Про це розповіли в Дарницькій РДА, додавши фото.

Як бачимо, замість приватної забудови тут тепер укріплені габіонами береги із вбудованими лавами, доріжки для пішоходів та дрібного транспорту, лави з урнами.

Наразі триває влаштування інженерних мереж, укладання доріжок, озеленення, зокрема, посів газону. На гірці, яка була створена за допомогою геопластики, укладають рулонний газон.

Загальна площа майбутнього парку – 7,5 га. Зараз облаштовується територія площею 2,2 гектари.

2022-го року планується реалізація наступної черги будівництва, тоді обіцяють зону з піском біля води, амфітеатр на воді та інші цікаві локації для дозвілля та прогулянок.

Зауважимо, територія, де створюють парк, має непросту історію  і могла стати частиною елітного клубу акордеоніста Яна Табачника, який хотів забудувати всі 8 га разом з колишньою персоною нон-грата в Україні, а нині покійним Йосипом Кобзоном.

Земля була передана під будівництво у довгострокову аренду на 25 років у 2003 році міжнародній громадській організації. З того часу ділянку кілька разів намагалися повернути у власність міста, але у 2016-му почали забудовувати.

У 2017-му територія біля затоки Берковщина нарешті отримала статус парку (рішення КМР від 14 вересня 2017 року № 20/3027).

Нагадаємо, Київрада планує викупити під парк скандальну ділянку на Микільсько-Слобідській.

Останні новини