Минулого року Київ простояв у заторах майже 10 днів

Автор: Володимир Хлєбников
12:49 07.06.2022

У 2021 році Київ простояв в автомобільних заторах 229 годин, або 9,5 доби. Фахівці анонсували появу Публічного дашборду столичного автомобільного трафіку, "який дозволить скорегувати сотні тисяч рішень".

Про це повідомив колишній радник голови КМДА, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов.

За його Ба, коли йому запропонували стати радником міського голови Києва з широкого кола питань, в тому числі транспортних, він поставив собі за мету зменшити трафік у столиці на 20% за наступні три місяці.

З’ясувалося що людини, відповідальної за весь трафік, ніколи не було в Києві. Проте потім я дізнався, що Київ жодним чином не вимірює свій трафік. Отже, мета стала трохи віддалена“, – написав Бахматов на сторінці у Facebook.

У 2021 році Київ перемістився на третє місце з сьомого серед 404 міст світу за інтенсивністю автомобільних заторів на дорогах. Про це свідчить аналітика міжнародного сервісу ТомТом. Загалом у заторах столиця простояла минулого року 229 годин, або 9,5 дня.

Читайте також: З 1 липня в Україні подорожчає автострахування

Офіс трансформації, яким керує Бахматов, анонсував оприлюднення офіційних балів щодо заторів в Києві. Мова йде про Публічний дашборд київського трафіку.

Кількісна оцінка ситуації у зручному доступі дозволить скорегувати сотні тисяч рішень. Та, звичайно, зекономить гроші, адже замість заторів час краще витрачати на роботу, допомогу ЗСУ, навчання… Часові витрати можна легко перевести у грошові. Ми пропонуємо порівняти це вартістю соціальних об’єктів — шкіл, лікарень, дитячих садків, які не будуть побудовані, бо ми втрачаємо час у заторах. Ми маємо розуміти, що після нашої перемоги ситуація з трафіком не стане кращою… Тепер буде публічна аналітика трафіку“, – прокоментував Бахматов.

Він додав, що найближчим часом буде створено онлайн-версію дашборду столичного автотрафіку.

Читайте також: Ліміти нові: скільки пального можна купити на АЗС в Україні

Останні новини