Музикант та нардеп кількох скликань Ян Табачник помер у Тель-Авіві після тривалої боротьби хвороби

Автор: Любава Лисичкіна
22:01 11.09.2023

Знаменитий український музикант, народний артист та екс-нардеп Ян Табачник помер 11 вересня після кількарічної боротьби з раком.

Про це повідомив у Instagram засновник видання “ГОРДОН” Дмитро Гордон.

“О 20.10 після тривалої хвороби пішов із життя чудовий музикант і приголомшлива людина, мій дорогий друг Ян Табачник. Ян Петрович зробив людям багато добра, він був безкорисливий, порядний, чистий, зворушливий і напрочуд сентиментальний, я його дуже любив. Боляче. Світла пам’ять!”, – написав Гордон.

Журналіст Михайло Маслій у Facebook зазначив, що Табачник помер у Тель-Авіві, у лікарні. Йому було 79 років. Останні два роки він бився з раком.

“Він пройшов лікування у найкращій приватній клініці Ізраїлю у Тель-Авіві, понад 100 сеансів хіміотерапії та опромінення… Поховають уродженця Чернівців у Тель-Авіві. Таке було його бажання, землі його рідного народу…”, – написав він.

Ян Табачник народився 1945 року в Чернівцях. Вперше він взяв в руки акордеон в 10 років, а з 13 років працював в напівпрофесійних групах. У 16 років Ян Табачник увірвався на професійну сцену. Вперше майстерність акордеоніста Яна Табачника в Радянському Союзі було зустрінуто в 1976 році – саме тоді з’явився його перший сольний альбом «Популярні мелодії».

У 2006, 2007 і 2012 роках Ян Табачник ставав народним депутатом України за списком Партії регіонів. У Верховній Раді V скликання обіймав посаду першого заступника голови Комітету з питань духовності та культури. У парламенті VI і VII скликань працював в комітеті по боротьбі з організованою злочинністю.

 

Останні новини