Музей війни сьогодні відвідали поважні гості, колекція музею поповнилася пам’ятними монетами

Автор: Любава Лисичкіна
22:17 04.07.2023

Візит відбувся з нагоди Дня незалежності Сполучених Штатів Америки, гостями музею стали представники політичних, дипломатичних, громадських та бізнесових кіл США.

Як повідомив керівник ОПУ Андрій Єрмак, він разом з американськими дипломатами та бізнесменами відвідав виставку у Національному музеї історії України у Другій світовій війні, присвячену боротьбі нашої держави з агресією рф та допомозі США у цій війні.

Вони ознайомилися з експозиціями виставки «Україна – Розп’яття» про загарбницьку війну рф проти України і незламність нашої країни.

Гості оглянули також нові експозиції про допомогу Україні з боку США у визвольній війні проти російських окупантів. Тут , на представлених світлинах зображена найсучасніша американська військова техніка, що допомагає ефективно перемагати російську армію в бою. Вона вже стала частиною сучасного українського фольклору. Це, насамперед, ЗРК Patriot, РСЗВ HIMARS, гаубиці М777, переносні зенітно-ракетні комплекси Javelin та Stinger, бойові машини піхоти Bradley, гусеничні бронетранспортери М113, позашляховики Hummer.

На одному зі стендів представлені особисті речі громадянина США, який воював у складі Збройних Сил України під час повномасштабної війни з рф. Одним з центральних елементів виставки є американський прапор, який був вручений Президенту України Володимиру Зеленському у Конгресі під час урочистого виступу в грудні 2022 року. Поряд з ним розміщений прапор України з «Азовсталі», що є символом героїзму та незламності українців під час цієї війни.

Єрмак передав музею пам’ятні монети, зроблені на честь історичного виступу Президента України у Конгресі США наприкінці 2022 року. А от представники Сил оборони України вручили послу США Бріджит Брінк прапор України з написами, зробленими українськими військовими, а також подарували шеврони своїх підрозділів.

 Відомо, свободу цінують тільки ті, хто за неї боровся – українці дякують США за підтримку в боротьбі з окупантом.

Останні новини