Музей та підземний паркинг. Яким буде стадіон “Старт” після реконструкції (ПРОЄКТ)

13:44 17.04.2020

Архітектурно-містобудівна рада підтримала реставрацію комплексу стадіону «Старт» на вул. Шолуденка, 26-28/4 у Шевченківському районі столиці. Заплановано реконструкцію трибун та меморіалу, створення музею та будівництво підземного паркінгу. Представлено проєкт реконструкції.

Про це повідомив директор департаменту містобудування та архітектури – головний архітектор м. Києва – Олександр Свистунов.

Зокрема, планується повністю реконструювати напівзанедбаний спортивний комплекс відповідно до сучасних стандартів, зробити дворівневий підземний паркінг, реконструювати додаткову трибуну та відреставрувати об’єкти, які є історичними пам’ятками: вхідну браму, меморіал футболістам «матчу смерті» та футбольне поле.

Також мають привести до ладу і навколишню територію, створення бігових та вело-доріжок з благоустроєм всього парку.

В самому ж комплексі повинен з’явитися невеликий музей, два зали для занять баскетболом та волейболом, кафе, роздягальні та фітнес-клуб. За проектом, комплекс матиме потужність у 3700 осіб з можливістю збільшення до 5 тисяч.

Нагадаємо, стадіон “Старт” – історичне місце, де в 1942 році відбувся так званий «матч смерті». У лютому 2017 го суд повернув місту земельну ділянку стадіону, територія якого в 2010 році була відведена під будівництво житлового комплексу.

У 2018 році будівлі спорткомплексу «Стадіон «Старт» передали місту.

Останні новини