Моргнути не встигнете, як прийде весна, а з нею – Масниця: млинці на воді від Євгена Клопотенка

Автор: Любава Лисичкіна
18:31 27.02

Масниця в Україні - улюблене і веселе свято тривалістю цілий тиждень, з хороводами, іграми та частуваннями. Незважаючи на те, що воно має язичницьке коріння, свято увійшло в історію і відзначається й донині. 

 “Я обожнюю вареники, просто втрачаю свідомість. І млинці теж страшенно. І якби в мене був вибір загорнути своє серце в млинець чи заліпити в вареник, я б не вибирав”, – зізнався у дописі у себе у соцмережі шеф-кухар Евген Клопотенко.

 Тим більше, нащо обирати, якщо можна і те, і інше? Це вдвічі прекрасно, масляно та сирно. Все, як і має бути на Масницю. 

“Покажіть мені людину, яка б добровільно відмовилася від теплого, ніжного млинця, политого медом або вершковим маслом. Я б точно не зміг. Хороші новини: млинці готуються дуже просто, а всі інгредієнти швидше за все вже є у вас на кухні, або точно знайдуться в найближчому магазині.Такі млинці на воді виходять тонкими, не рвуться та не пристають до сковорідки”, – говорить шеф-кухар.

Млинці на воді за рецептом Клопотенка

Млинці на воді виходять тоншими, порівняно з млинцями на молоці чи кефірі, а також економнішими та менш калорійними. А ще це банально зручно, адже не завжди під рукою є пляшка молока, а от вода на кухні знайдеться.

Приготування

  • Збийте 3 яйця з 2-ма ст. л. цукру.
  • Додайте до яєчно-цукрової суміші ⅓ ч. л. солі, половину всього борошна (приблизно 60 г) та ретельно перемішайте вінчиком, щоб уникнути утворення грудочок.
  • Тепер додайте в тісто 200 мл води, решту борошна, 3 ст. л. олії та знову перемішайте. Залиште тісто постояти 10 хв.
  • За допомогою кулінарного пензлика або серветки змажте сковорідку невеликою кількістю олії та добре розігрійте. Зверніть увагу, змащувати сковорідку олією потрібно лише один раз, перед початком смаженням млинців.
  • Ополоником вилийте на розігріту сковорідку 1 порцію тіста, розподіліть його поверхнею, нахиляючи пательню вверх-вниз. Смажте млинець по 1 хв з кожного боку.
  • Готовий млинець викладіть на тарілку та налийте на пательню наступну порцію тіста.

До слова, бутерброд може бути корисним: Світлана Фус пропонує конструктор для приготування канапок-сендвічей.

Останні новини