Міністр закордонних справ Японії Йошімаса Хаяші відвідав Бучу

Автор: Галина Ворона
16:15 09.09.2023

Сьогодні на Київщині приймали міністра закордонних справ Японії Хаяші Йошімасу. Це його перший візит до України з початку повномасштабного вторгнення росії.

Як повідомляє КОВА, у поїздці регіоном високого гостя з Японії супроводжував голова Київської ОДА Руслан Кравченко та представники місцевої влади.

У Бучі відвідали місце масового захоронення мирних жителів, убитих російськими військовими під час окупації міста, біля Храму Святого Апостола Андрія Первозванного.

Начальник КОВА подякував пану міністру, що Японія займає послідовну позицію у протидії російській агресії, запровадженні санкцій проти країни-агресорки та необхідності відновлення глобальної безпеки.

Цінуємо допомогу, яку отримала Київщина від Японії. Йдеться про надання необхідної техніки для потреб критичної інфраструктури області, передачу будівельної техніки для демонтажу зруйнованих об’єктів та розчищення території тощо. Розраховуємо на подальшу співпрацю з японською стороною у процесі відновлення Київщини”, – зазначив Руслан Кравченко.

Читайте також: Ніно Катамадзе відвідала українських захисників у реабілітаційному центрі  

Нагадаємо, міністр закордонних справ Японії Йошімаса Хаяші у суботу, 9 вересня, здійснив візит до України. Поїздку в Україну не було анонсовано.

Останні новини