Мер Лондона відмовив Києву у зношених пікапах, які могли б використовуватися на фронті

Автор: Любава Лисичкіна
12:27 16.12.2023

Під транспортними засобами, які підлягають утилізації, маються на увазі повнопривідні пікапи.

Фото: ілюстративне
Як повідомляє The Telegraph, мер столиці  Віталій Кличко у вересні звернувся до  свого британського колеги Садіка Кана з пропозицією передати Україні частину транспортних засобів, які за лондонською схемою утилізації Ulez мають бути здані на металобрухт.

Він пояснив, що ці автівки матимуть «величезний потенціал» і використовуватимуться для «різноманітних рятувальних і транспортних ролей».

Однак 12 грудня Кан відповів меру української столиці, що не може погодитися на його пропозицію, оскільки вона не відповідає «юридичному порогу», який вимагає від Ulez приносити економічну, соціальну та екологічну користь лондонцям.

Згідно зі схемою Ulez, автомобілісти Лондона можуть отримати одноразову виплату у розмірі 2000 фунтів стерлінгів (понад 2400 доларів США) за здачу на металобрухт авто, яке не відповідає вимогам податку на забруднення навколишнього середовища.

Декілька британських політиків розкритикували позицію Кана щодо передачі автівок Україні. Зокрема кандидатка у мери Лондона від консерваторів Сьюзан Холл назвала відмову Кана «абсурдною», а на думку колишнього міністра уряду від партії Торі сера Джона Редвуда, схема Ulez є «надзвичайно шкідливою не лише для Лондона, але й для всього світу».

До слова, на Київщині прибрали танк окупантів, який знищили на городі місцевої мешканки.

Останні новини