Мегацвинтаря з крематорієм під Києвом не буде – подробиці від “Євросолідарності”

Автор: Галина Ворона
15:28 29.09.2021

Депутати Бориспільської райради прийняли всі необхідні рішення, щоб не допустити "великого гробівництва", тобто зведення мегацвинтаря з крематорієм на 250 гектарах у Бориспільському районі.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Бориспільської організації “Євросолідарності”, яка була ініціатором скликання позачергової сесії та ухвалення цього рішення.

Як пояснила голова фракції “Євросолідарності” у Бориспільській райраді Юлія Семенова, Бориспільська райрада одноголосно ліквідувала комунальне підприємство “Стреліція”, котре мало займатися похованням на скандальному мегацвинтарі у Золочівській та Гірській громадах.

Звістка про будівництво крематорію та кладовища викликала велике збурення серед людей, і фракція “Європейської Солідарності” була серед ініціаторів скликання позачергової сесії задля припинення цього “цвинтарного свавілля”, – заявила вона.

 Депутат Бориспільської райради Володимир Манько зауважив, що депутати пішли на зустріч громаді району і прийняли всі необхідні рішення, щоб не допустити “великого гробівництва”, тобто зведення мегацвинтаря з крематорієм на 250 гектарах.

За словами депутата Київської обласної ради Володимира Горковенка, на сьогодні немає законних підстав для спорудження мегацвинтаря у Бориспільському районі, але він сумнівається, що це питання знято з порядку денного.

Історія зі спорудженням крематорію не нова. Наприклад, у минулому році його планували збудувати на території Обухівського району, у лісі навпроти елітної Кончі-Заспи. Оскільки там живуть далеко не останні люди у цій країні, то від ідеї спорудження крематорію у тих краях швидко відмовилися. Cаме тому й з’явився Бориспільський район. Але тут сама громада забанила це питання”, – каже Володимир Горковенко і питає, який район буде наступним.

Нагадаємо, нещодавно з’явилася інформація, що на землях Золочівської та Гірської об’єднаних територіальних громад, між селами Петропавлівське, Мартусівка та Ревне, планують збудувати Меморіальний парк, а по факту крематорій та величезний цвинтар на 1 млн. могил для захоронення мешканців м. Києва. Запланована площа цього об’єкту складає 250 га. Цікаво,  що про цвитар з крематорієм під своїми вікнами місцеві мешканці дізналися, коли вже почалося будівництво. Ця звістка збурила людей – вони влаштували акції протесту і зареєстрували петицію проти цього будівництва.

Останні новини