Маркушин пояснив, чому нове житло в Ірпені не будуватимуть на місці зруйнованого

Автор: Володимир Хлєбников
14:40 16.05.2022

Будівництво нового житла на місці зруйнованого займе набагато більше часу. До кінця поточного року в Ірпені на території санаторію планують збудувати житловий комплекс для тих, хто втратив свої домівки внаслідок військової агресії РФ.

Про це розповів міський голова Олександр Маркушин.

Він пояснив, чому нові будинки будуватимуть на території санаторію “Ластівка”.

Будівництво на місці зруйнованих будинків займе в рази більше часу. Процедура лише по знесенню зруйнованих багатоповерхівок займе щонайменше пів року! У нас стоїть завдання – до нового року почати заселяти людей“, – сказав він.

Читайте також: Мер Ірпеня назвав кількість багатоповерхівок, які доведеться знести

Маркушин запевнив, що постійно спілкується “з бабусями, жінками, які приходять з дітьми, і плачуть, що їм немає де жити“.

Я бачив, як люди живуть у напівзруйнованих гаражах! Люди, у нас війна! У нас пів міста зруйновано! І я не дозволю зараз маніпулювати і заважати нам будувати житло для тих людей, хто його втратив! А якщо хтось хоче зайнятися розселенням людей у своїй квартирі, у квартирах своїх друзів, то нехай візьме на себе відповідальність і робить це!” – заявив міський голова.

Раніше повідомлялося, що до кінця року в Ірпені на території санаторію “Ластівка” збудують житловий комплекс для тих, хто втратив свої домівки.

Маркушин також подякував фракціям політичних партій в Ірпінській міськраді, які підтримали відповідне рішення. “Майже 4000 сімей з нашого міста втратили своє житло і зараз не мають де жити. Я щиро дякую усім фракціям, які підтримали це надважливе для громади рішення – “Європейська солідарність”, “Нові Обличчя”, “Слуга народу”, “Свобода”, “Батьківщина”. На жаль, його не підтримала фракція партії “Голос“, – повідомив він, закликавши депутатів відмовитися від своїх політичних амбіцій.

Як писав “ВК“, “Укрзалізниця” надасть Ірпеню кілька вагонів для тимчасового проживання людей.

Читайте також: В Ірпені та Бородянці побудують житлові комплекси для тих, хто залишився без домівок

Останні новини