Мандрівник вирушив від польського кордону до Києва, щоб назбирати на сонячні панелі для лікарень та шкіл

Автор: Оксана Тупальська
16:35 04.10.2023

Кореспондент італійського видання Wired Italy Кевін Карбоні вирушив у 500-кілометрову подорож уздовж траси Е373 від польського кордону до Києва аби назбирати донатів на сонячну енергію для 10-ти шкіл та 5-ти лікарень. Таким чином хоче допомогти українцям, які потерпають від російських обстрілів. До кінця цього тижня він планує дістатися до столиці України.

Разом з колегами — Джулією Романі та Раффаеле Пекораро — Кевін створив ініціативу «Walk to Kyiv». Під час мандрів планує зібрати 1 млн євро. Зібрані кошти передасть до фондів «Голоси дітей» (Voices of Children), що надає психологічну допомогу українським дітям, і Energy Act For Ukraine — фонд, що забезпечує сонячними панелями з системами енергозбереження школи та лікарні для безперебійної роботи під час блекаутів через російські обстріли. 

Для забезпечення однієї лікарні сонячними панелями з системами енергозбереження необхідно 100 000 євро, для однієї школи — 50 000 євро. 

«Голоси дітей» на зібрані італійським журналістам кошти зможуть посилити свою мережу психологів по всій Україні, щоб надавати психологічну допомогу дітям, які постраждали від війни, і сприяти поверненню тих, кого незаконно депортували до Росії”, – розповідає Детектор медіа, який спілкувався з Кевіном. 

Карбоні у 2018 році навчався за програмою обміну студентів Erasmus+ у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка, написав багато статей для різних італійських ЗМІ, включно із журналом Wired, про російсько-українську війну та силу українського народу.

«Але я хочу зробити ще більше. Я не військовий, тому вирішив збирати гроші, щоб допомогти цивільним українцям, роблячи те, що може зробити кожен: просто йдучи», — розповів Карбоні.

Дорогою мандрівник зупиняється мотелях, спілкується з місцевими жителями та знімає ролики про різні регіони України. Одного дня він навіть травмував ногу від тривалого навантаження – та показав жортстку пов’язку, яка допомагає йому менше травмуватися пішака. 

Навесні 2023 року Кевін Карбоні запостив у себе в соцмережі поезію про перемогу України. 

У вівторок, 3 жовтня Кевін опублікував відео в Інстаграм та повідомив, що пройшов 400 км і через 5 днів планує дістатися до Києва. 

Нагадаємо, відомий мандрівник та автор проєкту «Світ навиворіт» Дмитро Комаров побував у деокупованих містах Харківської області Балаклії та Куп’янську. Все побачене Дмитро знімав на камеру та ділився враженнями у соціальній мережі.

Останні новини